Logo Binnen Bij Musea

Ondersteuning voor museumrondleidingen

Bezoekers hebben behoefte aan extra informatie

Tijdens het bezoeken van uw museum heeft de bezoeker behoefte aan informatie over hetgeen hij of zij ziet. De makkelijkste manier om bezoekers ondersteuning voor museumrondleidingen aan te bieden, is aan de hand van informatiezuilen en bordjes. Toch zult u aan de hand van deze bordjes lang niet alle interessante informatie kunnen vertellen over de collectie in uw museum. Daarom heeft uw museum, met in het bijzonder uw bezoekers, behoefte aan een manier om deze extra informatie snel en eenvoudig te kunnen raadplegen. Naast de uitgebreide kennis die u en uw medewerkers/vrijwilligers kunnen vertellen, is het daarom essentieel om alle informatie over de collectie op een centrale plek te verzamelen. Dankzij digitale oplossingen is dit gelukkig makkelijker dan ooit tevoren.

Digitale ondersteuning voor museumrondleidingen

Voor uw bezoekers is het gebruik van een digitale ondersteuning voor museumrondleidingen erg nuttig. Voor mensen die niet zo vaak naar een museum gaan is het bijvoorbeeld een geweldige manier om wat extra’s te leren over het museum dat ze bezoeken. Door middel van klikbare tags in de digitale ondersteuning kunnen zij feitjes en verhalen lezen, beluisteren of bekijken over een kunstwerk of collectiestuk dat ze zien. Digitale tourondersteuningen bieden doorgewinterde museumkenners juist de mogelijkheid om de diepte in te duiken, waarbij ze enorm veel extra materiaal kunnen bestuderen over een collectie. Zij kunnen met de digitale tourondersteuning bijvoorbeeld de museumarchieven induiken om alle informatie vanaf de herkomst van een kunstwerk te bestuderen.

Mogelijkheden voor jong en oud

Onze digitale ondersteuning voor museumrondleidingen is geschikt voor jong en oud. De technologie is namelijk aan te passen op de doelgroep die de digitale tour bekijkt. Voor jonge mensen is het bijvoorbeeld belangrijk dat informatie over de museumstukken begrijpelijk is. De informatie die op de bordjes in uw museum staat is meestal echter gericht aan een volwassener publiek. Dit probleem kunt u verhelpen door een digitale ondersteuning te ontwikkelen die speciaal voor jonge kinderen is bedoeld, waarin alle informatie op een behapbare manier wordt verteld. Voor kinderen is de digitale ondersteuning dus een ideale manier om ook gemakkelijk meer te kunnen leren over de verhalen van uw museum.

Ouderen zullen de bordjes in het museum waarschijnlijk wel begrijpen. Toch zullen zij in veel gevallen meer willen weten over een museumstuk dan op de bordjes staat weergegeven. Een digitale oplossing is voor veel ouderen echter onbekend en wordt daarom niet zo snel gebruikt. Onze techniek is echter begrijpelijk te maken voor mensen die weinig kennis hebben van technologie. Een oudere met een smartphone kan namelijk via zijn/haar internetbrowser onze digitale ondersteuning openen. Verder bieden wij uw museum een handleiding aan, waarin precies staat hoe de tourondersteuning op de telefoon gebruikt kan worden.

Meer betekenis en steun aan uw museum

Wat u als museumliefhebber het liefste ziet, is een betrokken bezoeker. Door bezoekers de kans te geven om digitaal de diepte in te duiken over uw museum en de collectie, zullen bezoekers meer betrokken zijn bij de verhalen die uw museum heeft. Ook zullen bezoekers hierdoor geïnteresseerder luisteren naar de verhalen die uw vrijwilligers te vertellen hebben. De mogelijkheid om museumstukken digitaal in detail te bekijken, maakt de ervaring van uw bezoekers nog gedenkwaardiger dan deze al was.

Naast de logische inkomsten vanuit toegangstickets, krijgen de meeste musea ook inkomsten binnen vanuit donaties van bezoekers. Vaak worden deze donaties nog contant gedaan, terwijl de digitale wereld enorm veel mogelijkheden biedt. Wij kunnen direct vanuit onze tourondersteuning vragen of zij iets willen doneren. Uiteraard benadrukken wij dat deze donatie volledig vrijblijvend is en de kwaliteit van de digitale ondersteuning op geen enkele manier zal beïnvloeden.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Algemene informatie
Informatie museum (optioneel)