Logo Binnen Bij Musea

Portfolio

Verschillende musea en cultuurinstanties gebruiken onze digitale oplossingen al. Hieronder vind u een deel van ons portfolio, met daarbij een directe link naar het project. In sommige gevallen is het daadwerkelijke digitale product afgeschermd, omdat deze van het museum alleen op locatie mag worden geopend. In dat geval krijgt u een ‘outtake’ te zien van een deel van het project, zoals bijvoorbeeld een animatiefilmpje, uitlegvideo of 3D scan zonder daadwerkelijke projectelementen.

Het Dordts Patriciërshuis

Mysterie aan de Maas

‘Mysterie aan de Maas’ is een interactieve speurtocht van Het Dordts Patriciërshuis, bedoeld voor kinderen van de leeftijden 6 tot 12 jaar. De kinderen moeten er in deze speurtocht achter zien te komen wie het Patriciërshuis heeft gesaboteerd. Het is de bedoeling dat de kinderen verschillende puzzels en spellen oplossen, om er zo achter te komen wie de dader is.

De doelstelling van ‘Mysterie aan de Maas’ is om kinderen op speelse wijze meer te leren over het tijdperk rondom de Gouden Eeuw. Het Patriciërshuis in Dordrecht is een museum waar bezoekers worden meegenomen in het leven van voorname mensen uit de 16e en 17e eeuw. Aan de hand van spelletjes en geluidsfragmenten leren de kinderen spelenderwijs meer over de geschiedenis van Het Patriciërshuis en de bewoners. Door kinderen op deze manier te enthousiasmeren voor een museumbezoek, hoopt Het Dordts Patriciërshuis in de toekomst meer jeugd te verwelkomen in het museum.

Het eindproduct, ‘Mysterie aan de Maas dus, bestaat uit een interactieve speurtocht waarin de kinderen 9 problemen in spelvorm moeten oplossen. Als zij een spel hebben opgelost, krijgen zij een letter die ze moeten onthouden. Zodra alle spellen zijn opgelost, kunnen zij de verzamelde letters gebruiken om een geheime code te kraken. Als ze de code hebben gekraakt, krijgen zij een video te zien waarin de dader wordt geïntroduceerd. 

‘Het Dordts Patriciërshuis’ is één van de meest authentieke musea die ons land heeft. Dit bijzondere huis in de oude havens van Dordrecht laat namelijk precies zien hoe de voornaamste mensen uit de 17e en 18e eeuw in Nederland leefden. Het museum neemt u mee terug naar die tijd, waar u tijdens uw bezoek in verschillende authentieke kamers onder andere prachtige kunstwerken van Dordtse schilder Cornelis Kuipers kunt bewonderen. Het absolute pronkstuk van het huis is de Maaskamer, een klassiek afgewerkte ronde ruimte met een prachtig uitzicht over het Drierivierenpunt. Wij zijn trots dat Het Dordts Patriciërshuis onderdeel uitmaakt van ons portfolio!

Korenmolen Nooit Volmaakt

De Gorinchemse Molenaar

‘De Gorinchemse Molenaar’ is een concept voor Korenmolen Nooit Volmaakt in Gorinchem. Deze interactieve speurtocht vertelt de (jonge) bezoeker meer over het werk van een molenaar, die tot op de dag van vandaag namelijk belangrijke werkzaamheden verricht.

Het doel van dit project is om de functionaliteiten van ons product live te kunnen testen bij de bezoekers van Korenmolen Nooit Volmaakt. Daarbij hopen we natuurlijk dat bezoekers vaker terugkomen naar de molenwinkel of om nog meer te leren van het molenaarsvak.

In het eindproduct wordt per verdieping een spel geïntroduceerd, die de kinderen laat kennismaken met ‘De Gorinchemse Molenaar’. Elk spel vertelt de kinderen meer over een specifiek onderdeel van het molenaarsvak.

Deze korenmolen is een prachtige toevoeging aan ons portfolio. De ronde stellingmolen “Nooit Volmaakt” staat op een van de bastions van vestingstad Gorinchem. De molen is oorspronkelijk gebouwd in 1718, als vervanger van een molen die het jaar daarvoor door een storm werd verwoest. In de loop der tijd is de molen meermaals verhoogd en voorzien van een stelling. In 1996 en 1997 heeft de molen een grondige restauratie ondergaan en deze werd in augustus 1997 feestelijk geopend door prins Claus. Sindsdien functioneert de molen weer als korenmolen, waar granen gemalen worden. Op elke zaterdag en woensdagmiddag is de molen en de bijbehorende molenwinkel geopend voor bezoekers. In de molenwinkel vind je de heerlijkste traditionele graan- en meelproducten, molenbrood en diverse verse streekproducten.

Streefkerkse 'Achtkante Molen'

Het Mysterie van de Molenaar

‘Het Mysterie van de Molenaar’ is een interactief spel, gebaseerd op de Achtkante Molen en het dorp Streefkerk, waar deze molen staat. Het spel is bedoeld voor leerlingen van groep 6 tot 8, oftewel de leeftijdscategorie 8 tot 12. Het spel ‘Waar is de molenaar’ is samen met groep 8 van de plaatselijke basisschool in Streefkerk gemaakt. De spellen en de vertelde informatie sluiten hierdoor bijvoorbeeld goed aan bij het gemiddelde denkniveau van de leeftijdscategorie waar het spel voor is bedoeld.

De doelstelling van ‘Waar is de molenaar’, is om kinderen op een interactieve wijze meer te leren over het molenaarschap. Ook leren de kinderen meer over het ontstaan van polders, hoe molens het waterniveau controleren en veiligheidsmaatregelen rondom de molen.

Het eindproduct is een volledig interactief spel dat door kinderen van 8 tot 12 in de molen kan worden gespeeld. Hierbij worden zij uitgedaagd om aan de hand van verschillende opdrachtjes en spelletjes problemen op te lossen. Ieder spel heeft een educatief doeleind, waardoor de kinderen na het spelen van het spel meer weten over het werken in een molen.

De tweede molen in ons portfolio is de Achtkante Molen in Streefkerk. Dit is een houten achtkantige met riet gedekte molen en is omstreeks 1761 gebouwd. De molen is één van de vijf molens die de polder van Streefkerk bemaalde. De Achtkante Molen werd tot 1951 actief gebruikt. In 1970/71 kon de molen door grootschalige restauratiewerkzaamheden niet worden gebruikt, waarna deze in 1972 weer maalvaardig was. Door de veranderde omstandigheden in de polder hoeft het water niet meer uitgemalen worden en maalt de molen tegenwoordig in circuit (zonder connectie aan een boezem of rivier, maar in een eigen stuk water). Eigenaar van de molen is de ‘Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden’, afgekort ook wel de ‘SIMAV’ genoemd.

Deel uitmaken van ons portfolio? Dat kan!

Bent u op zoek naar de manier om uw museum te digitaliseren? Wij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden. Zo kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van subsidiëring, waarbij we werken met het ‘no cure no pay’ principe. Klik op de knop hieronder om vrijblijvend contact op te nemen!

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Algemene informatie
Informatie museum (optioneel)