Logo Binnen Bij Musea

Digitaal project op maat

Een digitaal project op maat, gebaseerd op uw museum

Elke digitaal project op maat begint bij de basis, het maken van een 3D scan van uw museum. Deze 3D scan maken wij op locatie, waarbij we alle nodige ruimtes in uw museum digitaal vastleggen. De ruimtes van uw museum worden meer dan 99% accuraat vastgelegd, waardoor de digitale ruimte precies lijkt op hoe het museum er in het echt uit ziet. Vanuit deze digitale basis kunnen wij beginnen met het ontwikkelen van een product dat volledig aansluit bij uw wensen. 

Ieder museum heeft natuurlijk unieke, kenmerkende eigenschappen. Wij accentueren deze unieke kenmerken moeiteloos in onze digitale eindproducten. Is uw museum gebaseerd op moderne kunst? Dan geven wij het eindproduct een moderne uitstraling die bij uw museum past. Wij houden bijvoorbeeld rekening met het kleurenschema van uw museum tijdens het ontwerpen van de elementen in de digitale kopie. Heeft uw museumcollectie een verzameling uit een bepaald tijdperk? Dan voegen wij elementen toe die passen bij de stijl uit die tijd.

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke elementen u aan de digitale eindproduct(en) wilt toevoegen. De meest gangbare elementen zijn foto’s en video’s, ondersteund met extra tekst over de collectie. Veel musea kiezen er daarnaast voor om geluidsfragmenten toe te voegen waarin informatie wordt verteld, vergelijkbaar met een audiotour die uw museum wellicht al heeft. Het voordeel van een digitale audiotour is dat bezoekers tijdens het luisteren met de uitleg kunnen meelezen en extra beeldmateriaal kunnen bekijken.

Naast de standaard elementen die in de digitale tour worden toegevoegd, zijn musea enthousiast over de interactieve mogelijkheden van ons product. Zo kunnen wij digitaal bewegende elementen toevoegen zoals personages en andere klikbare elementen. Deze elementen zijn in het fysieke museum niet aanwezig, maar digitaal kun je een ruimte in het museum hiermee voorzien van extra uitstraling. Alle elementen die wij toevoegen hebben hun eigen unieke functie om de museumervaring te verbeteren. Bekijk één van onze eindproducten.

Welke elementen u toevoegt, is deels afhankelijk van de doelgroep(en) waarvoor u het digitale project wilt gebruiken. Zo is het mogelijk om een digitale tour te maken die speciaal bedoeld is voor jongeren. Wij kunnen bijvoorbeeld spelletjes ontwikkelen die gericht zijn om de collectiestukken en verhalen van uw museum. Deze gepersonaliseerde spellen nemen de kinderen tijdens hun bezoek op een leuke manier in de achterliggende verhalen van uw museum. Op die manier kunt u uw museum bijvoorbeeld digitaal laten omtoveren tot een leerzame speurtocht voor de jeugd.

Toch zijn onze digitale oplossingen niet alleen interessant voor kinderen. U kunt de 3D kopie van uw museum bijvoorbeeld ook gebruiken om uw volwassen bezoekerse extra ondersteuning tijdens hun museumrondleiding aan te bieden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een schilderij in uw museum bestuderen en tegelijkertijd digitaal extra informatie vinden over de schilder en eventuele vergelijkbare werken. Hierdoor wordt uw museum, zelfs voor de meest ervaren bezoeker, een plek waar zij constant nieuwe dingen leren.

Project op maat - financiering door externe subsidieverstrekkers

Bij het ontwikkelen van een digitaal project komen natuurlijk verschillende kosten kijken. Deze kosten kan uw museum gelukkig voor een groot deel laten financieren door een externe partij. Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen, aanvragen en uitvoeren van subsidieplannen. Hierdoor kunnen wij projectfinancieringen vanaf 70% garanderen, waardoor uw museum minder hoeft te investeren in digitalisering en innovatie. Hoe wij dit doen kunt u lezen door op onderstaande knop te klikken. Ook kunt u natuurlijk vrijblijvend contact opnemen om uw vragen direct aan ons te stellen.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Algemene informatie
Informatie museum (optioneel)